Sådan kan en tandtekniker hjælpe dig

Sådan kan en tandtekniker hjælpe dig

For mange mennesker er standen af vores tandsæt proportionelt forbundet med mængden af selvtillid vi bærer rundt på, og det er heller ikke så mærkeligt. Smilet er nemlig noget af det første vi mødes af, når vi møder nye mennesker og derfor noget af det første, andre mennesker bemærker ved os. Hvis du er utilfreds med dine tænder, så kan en tandtekniker hjælpe dig godt på vej mod en bedre selvtillid og ikke mindst sundere tænder. Læs mere på denne hjemmeside: https://www.henrikprehn-tandteknik.dk/

Mange forveksler en tandtekniker for værende en tandlæge, men de to erhverv udfører ikke helt den samme form for arbejde. Hvor en tandlæge sørger for den generelle sundhed og vedligeholdelse af dine tænder, så kan en tandtekniker rådgive dig hvis du ønsker tandproteser og samtidigt udføre operationen på dine tænder. Den kosmetiske tandteknik bliver stadig mere og mere populær, derfor er der også gode muligheder for dig, der går og drømmer om at få et nyt smil at møde omverdenen med.

Tandproteser udført af en tandtekniker

Det mest gængse stykke arbejde udført af en tandtekniker omhandler tandproteser, som stadig flere og flere danskere gør brug af. Tandproteser omdeles i helproteser og delproteser. Helproteser er, som navnet antyder, en erstatning for en hel tand hvad enten du har tabt den, den aldrig er vokset ud eller hvis du på anden vis er kommet galt afsted og nu har et tomt hul i din mund, hvor der mangler en tand. En delprotese er derimod hvis du er mangler et stykke eller halvdelen af din tand, og gerne vil have illusionen af at have en hel tand. Så påsætter tandteknikeren en tandprotese i passende størrelse, der præcist passer på din resterende del af tand.

En tandtekniker har derfor avanceret og udvidet viden om oral fysiologi og patologi, og er samtidigt uddannet i at foretage oral kirurgi. Du vil dog opleve samme form for omhu og patientbehandling, som du kender fra dit besøg hos en ordinær tandlæge. De to udfører bare forskellige opgaver. Ikke nok med, at din tandtekniker isætter protesen, så er det også ham eller hende der løbende vil stå for vedligeholdelsen og eventuelle reparationer, som skal udføres på et senere tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du vælger en tandtekniker, som du har det godt med og som du stoler på.

Find din tandtekniker

Når du vælger den tandtekniker, der skal hjælpe dig med at få smilet tilbage, er det kun dig selv der kan afgøre, hvem der er den rigtige til jobbet. Ofte er der tale om en længere proces og da det er et lettere intimt indgreb, er det vigtigt, at der er god kemi og tryghed mellem dig og din udvalgte tandtekniker. Det er derfor helt normalt og i orden først at møde op til en indledende konsultation og se, hvordan du har det med tandteknikeren og om du føler dig tilpas i klinikken. Sommetider kan din egen tandlæge eller læge også være med til at hjælpe dig og henvise til en tandtekniker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *