Find vinduer og døre, der passer til din og husets stil

Find vinduer og døre, der passer til din og husets stil

For at et hus virker æstetisk, smukt og unikt kræver det en del planlægning og personligt design. Vinduer og døre er den perfekte mulighed for at sætte sit eget præg på et hus eller en tilbygning. Der findes mange forskellige slags klassiske og moderne design i disse kategorier, hvilket gør at man altid kan finde nogle varianter, der passer til ens eget og husets stil. Har man særlige ønsker i forbindelse med renovering, ombygning eller nybygning kan man bestille vinduer og døre i specielle mål og selv vælge materialer.

Overordnet set findes der tre typer materialer, når der er tale om vinduer. Her bruges træ, oftest skandinavisk fyrretræ, PVC plast eller en kombinationsmulighed af træ og aluminium. Ønsker man et hyggeligt hus, der leder tankerne tilbage i tiden og opfordrer til drømme og eventyr bør man vælge vinduer af træ. Ønsker man derimod at huset skal fremstå i en mere moderne stil kan man vælge PVC eller træ/alu formen, da disse giver et mere stilistisk udseende og derudover også er nemmere at vedligeholde og rengøre. Har man et hus med skæve vinkler kan tilpassede vinduer og døre hurtigt produceres.

Montér vinduer og døre, der holder tyvene ude

På trods af alarmer, naboovervågning og andet sikkerhedsudstyr, er indbrud og tyveri fra private hjem stadig et problem i landet. Hvis tyvene først har bestemt sig for at bryde ind i et hjem, er det ofte svært at få disse til at ombestemme sig – men med gode vinduer og døre kan man besværliggøre indbruddet. Der findes mange forskellige sikkerhedsforanstaltninger man kan installere i takt med at man udskifter vinduer og døre i sit hjem. Dette kan f.eks. være havedøre med indvendig nøglelås, således at tyvene får sværere ved at stjæle større ting såsom anlæg og tv. Især i forbindelse med vinduer kan det være svært at sikre sig mod tyveri, da alle glas kan smadres med et tungt slag. Man kan dog få nogle vinduesrammer, der besværliggør processen om at vriste vinduet fri fra karmen. Der findes også metalgitter, der rulles for.

Vinduer og døre betyder noget for energiregningen

Hvis man bor i et ældre hus, eller har købt et håndværkertilbud kan man med fordel udskifte vinduer og døre så hurtigt som muligt for at spare på energiregningen. I langt de fleste ældre vinduer og døre sidder nogle tætningslister, der med tiden vil forgå grundet brug og det danske vejr. Montering af nye elementer vil sikre, at varmen fra huset ikke forsvinder ud gennem utætte vinduer og døre. Det anslås at man kan spare op mod 30 procent af sin energiregning ved at udskifte disse elementer. Samtidig kan man sætte sit personlige præg på et nyindkøbt hus, hvis man selv vælger hvilke typer vinduer og døre man ønsker. På trods af, at mange påstår at udseende ikke har stor betydning, er det dog alligevel dét man møder først når man besøger et hjem, husets æstetiske ydre afspejler oftest de iboende personers identitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *