Få hjælp til beskæring af træer og buske

Få hjælp til beskæring af træer og buske

Hvis man kigger på naturens gang, er det i langt de færreste tilfælde nødvendigt at beskære buske og træer for deres egen skyld. Dog kan der naturligvis være formildende omstændigheder, der gør at det alligevel er nødvendigt, hvis træet eller busken har været udsat for påkørselsuheld eller vejrfænomener, der har beskadiget grenene, således at disse er visnet og derfor skal beskæres. Der kan også være tale om buske og træer, hvor grenene vokser så tæt, at disse vil gnide mod hinanden og derved skabe huller, der får træet til at rådne.

Det er dog i langt de fleste tilfælde grundet personlige præferencer eller forskønnelse af ejendommen, at man vælger at beskære buske og træer i Holbæk. Dette kan være i forbindelse med tilflytning til en gammel ejendom, hvor store træer skygger i det meste af haven, eller at man grundet tidsnød eller fysiske forhindringer, ikke selv kan trimme hækken. For en erfaren havemand, er ingen opgave for stor eller for lille, og alle vil blive udført med samme elegance og forståelse for både træ- eller busktypen samt for de behov man som ejer må have i forbindelse med sin have.

Beskæring af frugt- og bærhaven er essentiel for udtrykket

Har man afsat en lille del af baghaven til frugt- og bærhave kan man med fordel sørge for beskæring af denne ca. hvert andet år. Dette skyldes naturligvis at alle træer og buske vokser som det passer dem, men at dette ikke altid passer ind i ens egen ideer og drømme om det æstetiske udseende. Når det kommer til f.eks. bærbuske, kan man med fordel beskære disse i efteråret efter man har plukket frugter og bær, da en beskæring for oven vil gøre at både træer og buske skyder nye grene fra bunden, således at denne bliver mere fyldig i den efterfølgende sæson. Der er dog ét sted, hvor det er vigtigt at sørge for beskæring – nemlig i forbindelse med vinranker, da disse også forgrener sig på kryds og tværs af hinanden, hvilket giver mindre lys til frugten og besværliggør plukningen.

Man får langt større udbytte af sine planter ved beskæring

Især i forbindelse med frugttræer har disse en tendens til at vokse sig højere end armene kan nå. Ved f.eks. kirsebærtræer med tætte kroner, kan det også være besværligt at nå bærrene på de øverste eller inderste grene. Udover en beskæring af buske, kan en træbeskæring være god, hvis man i den kommende sæson ønsker sig større frugter, der smager af mere, da man ved en beskæring flytter træets fokus fra at vokse i højden, til at producere bedre frugt. Man skal dog tænke på, at ved hver beskæring påfører man træet et sår, der skal bruges kræfter på at blive helet, samt giver mulighed for bakterier, svamp og råd at få et godt vækstområde. Derfor bør man nøje holde øje med sine træer og buske efter en beskæring, også selvom den er udført af professionelle, med stor erfaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *