Derfor er visionteknologi mennesker overlegen

Derfor er visionteknologi mennesker overlegen

Robotterne og automationsløsningerne kommer! Men det er ikke en dårlig ting. For produktionsvirksomhederne kan det nemlig betyde bedre udnyttelse af ressourcer.

Der er ingen tvivl om, at robotter er hurtigere, klogere og stærkere end mennesker, men dette skal ikke ses som en trussel. I stedet bør man hellere se dem som mekaniske og automatiserede assistenter, som kan lette arbejdsbyrden.

For når man overlader de svære men nødvendige opgaver til automatiserede løsninger, kan de menneskelige medarbejdere af kød og blod sættes til at udføre andre opgaver, som bedre egnet til menneskeøjne og menneskehænder, men som en maskine ikke kan løse så godt.

Der er derfor ingen grund til at frygte, at robotter og automationsløsninger stjæler job fra produktionsmedarbejderne.

Neden for kan du læse mere om, hvordan teknologiske løsninger som TriVisions can inspector (se produktet her: https://trivision.dk/can-inspector/) kan gøre arbejdsgangen i en produktionsvirksomhed lettere.

Dåser her, dåser der – dåser allevegne

Der er dåser over alt i vores hverdag. Det bedste eksempel på dåser i hverdagen er de utallige dåser, som opbevarer og konserverer vores mad. Opfindelsen af dåsen har betydet, at vores mad kan holde sig længere, og at vi bedre kan planlægge og strukturere vores liv.

Derfor giver det sig selv, at dåser nærmest er et indgroet element i fødevareproduktionsindustrien. I denne industri tænker man ofte på fødevarerne, når der er tale om kvalitetskontrol. Men kvalitetskontrollen inkluderer også inspektion af dåserne, for en defekt dåse kan være sværere at sælge, og i værste tilfælde kan en defekt dåse forurene fødevaren.

Af denne grund vinder machine vision-løsningere indpas i produktionsindustrien. Denne avancerede form for visionteknologi automatiserer kvalitetskontrollen, og teknologien gør det muligt at inspicere mange produkter (og dermed også dåser) i minuttet.

Et eksempel på denne slags teknologi er TriVisions can inspector.

Hvad kan TriVisions can inspector?

Can inspector leverer en komplet kvalitetskontrol af dåserne, der bruges til produktion af fødevarer. Can inspector kan kontrollere op til 500 varer i minuttet, og softwaren kan detektere, hvorvidt dåsernes form og lukkemekaniske er intakte og i perfekt stand.

Når softwaren inspicerer dåserne, kan den på et splitsekund se, om de trykte mærkater er perfekt. Visionløsningen er så avanceret, at den kan se, om billederne har de rigtige farver, om teksten er fejlfri, og om emballagen er placeret korrekt.

Når can inspector opfanger, at en dåse er defekt, eller at den har en anormalitet, afviser løsningen dåsen.

Softwaren er også nem at bruge. Dette gælder både i forhold til de ansatte, som skal betjene softwaren, men også i forhold til de nye dåseprodukter som skal registreres i programmet. Softwaren giver medarbejderne et konstant, overskueligt og klart overblik over produktionsprocessen, heriblandt status på produktionen samt fejlniveau.

Can inspector registerer og indsamler alle de informationer, som den detekterer under kvalitetskontrollen. Denne information kan senere bruges til dokumentation og analysearbejde, så produktionen kan optimeres yderligere senere hen.

At visionteknologi er mennesker overlegen er ikke en dårlig ting. I stedet bør man fokusere på, hvordan de automatiserede løsninger og de menneskelige medarbejdere kan samarbejde, så der skabes størst synergi og effektivitet i produktionsvirksomhederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *