Bestil en kloakrensning og få en glad kloak igen

Bestil en kloakrensning og få en glad kloak igen

Efteråret bringer mange ting med sig, når det kommer snigende. Blandt andet regnvejr og nedfaldne blade, som sætter sig i kloakafløb rundt om i byerne. Der er desværre ikke så meget forebyggende, man kan gøre ved det, fordi sådan er naturen nu engang. Men man kan til gengæld bestille en kloakrensning, så vandet igen kan løbe igennem kloakkerne.

Det kan for eksempel være, at vinterens sne og slud smelter og trækker meget sand og snavs med sig ned i kloaksystemet, så det tilstopper.

Sådan laver man en kloakrensning

Når et firma kommer ud til en kloakrensning, kan der ske to ting. Enten renser de kloakken med det samme. Det vil sige, at de spuler igennem afløbet, så alt det skidt og snavs, der er i afløbet kommer ud. Det er den nemme metode, og den bruges ofte, hvis du som kunde ved, hvad tilstopningen af afløbet skyldes.

Det kan også være, at du, der har bestilt rensningen, ikke ved, hvad der har stoppet afløb eller kloakker, og så skal kloakfirmaet lave dét, man kalder en TV-inspektion for at finde ud af, hvad problemet i afløbet er. Her kan det være mange forskellige ting, og udover at det er et tilstoppet kloaksystem, kan der også være rotter eller ødelagte ledninger, som skal fikses.

Men som udgangspunkt ved man ofte selv, hvad der har stoppet afløb eller kloakker. For eksempel ude i kommunerne som Vejle eller Horsens er det ofte bare blade og sand, som efterårets regnvand trækker med sig til kloakkerne, som stopper. Og den slags er nemt at spule ud

Sådan bestiller du kloakrensning

Alt efter hvad du skal bruge, er det forskelligt, hvem du skal ringe til i forhold til at få lavet en kloakrensning. Er du en privatperson, skal du nok bare ringe til din lokale boligforening, som kan hjælpe dig med et stoppet afløb. Er et større problem, måske er der kommet vand i kælderrummet, så er det en god idé at ringe efter kloakservice. For så er problemet nok af større art, og så kan viceværten ikke klare det alene.

Men typiske er det kommunerne, der står med problemet, fordi de står for det store kloaksystem gennem byerne. For eksempel står Ikast-Brande kommune for vedligeholdelsen af kloaksystemet i Nr. Snede, og Hedensted kommune står for at vedligeholde alle systemerne helt ud til Juelsminde.

Er I en kommune, kan det være en god idé at afsætte penge til enten at få renset kloakkerne engang om året, eller i det mindste lave en TV-inspektion, sådan at I kan holde øje med, om der er kommet rotter i kloakken, eller om en eventuelt prop er ved at skabe sig i rørene.

Alternativt kan I bestille en trykprøvning fra tid til anden, sådan at I er sikre på at kloakrørene og ledningerne kan klare de store vandmasser, der kommer i efteråret og vinteren. Den slags kan jeres lokale kloakservice helt sikkert også levere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *