De bedste klassiske computerspil

De bedste klassiske computerspil

Jeg tror vi alle kan blive enige om, at computerspil er fantastiske. Om det er fordi man spiller de nuværende populære spil som PUBG, CS:GO eller DOTA 2, eller måske de lidt ældre spil, så er der altså altid noget at elske ved computerspil. Men jeg mener, at det er vigtigt at ære fortiden når det kommer til ting man elsker, og derfor vil vi altså i denne artikel i samarbejde med Gamerguru.dk kigge på nogle af de computerspil, som har været med til at skabe det landskab som vi i dag bruger, til vores vidunderlige oplevelser.

De bedste af de bedste

Der er så mange computerspil, at det kan være helt svært at finde rundt i. Specielt når man begynder at kigge på alle de andre spil som kom ud på DOS og lignende. Men man kan give nogle gæt på nogle spil, som har været med til at ændre hele vores industri. Og hvis vi skal tage en genre som er blandt de mest populære, FPS, så er det nemt at se, at det originale DOOM er et af de spil, som virkelig har været med til at skabe industrien. Efter DOOM originalt kom ud kom der en lavine af spil som prøvede at efterabe. Og DOOMs originale og banebrydende design fra 90’erne er stadig noget, man kan se levn fra til den dag i dag.

Et andet eksempel på nogle af disse spil, som ændrer hele genren, må være de gamle RPG spil. Om det er Fallout, The Elder Scrolls eller endda det helt gamle Ultima, så er det altså en spændende historik. Af disse spil er Ultima-serien den første og den største. Ultima har etableret så meget i RPG-spil, at det er fuldstændig umuligt ikke at finde levn fra spillet i moderne RPG computerspil. Fallout drog meget inspiration fra Ultima og gjorde stilen perfekt. Så kom The Elder Scrolls Arena og gjorde FPS-RPG’en til en stor ting (det var dog allerede gjort i Ultima Underworld: The Stygian Abyss).

Hvor går vi hen herfra?

Det ville være løgn at sige, at der ikke er kærlighed til de gamle computerspil. Folk har stor respekt for de ældre serier, og det er noget der kan mærkes. Hver gang der forsøges at lave en efterfølger eller reboot af gamle computerspil, er det et minefelt af problematikker. Der er dog nogle spil som kan klare dette spring. DOOM 2016 er et af spillene, som virkelig har formået at komme frem med en god, opdateret udgave af det klassiske spil.

Der er dog også problemer i forbindelse med dette, til tider. For eksempel er Valve blevet fanget i, rygter og spørgsmål om deres Half-Life 3. For nyligt er det dog kommet ud ifølge Mark Laidlaw, at der nok ikke kommer til at være et officielt Half-Life 3 på noget tidspunkt. Hvis et Half-Life 3 bliver produceret er det uden Mark Laidlaw og eftersom han var hovedforfatteren bag Half-Life 1, 2 og de efterfølgende episoder kan man trygt sige, at det ikke kommer til at blive det ”rigtige” Half-Life 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *