Chili con carne er både hadet og elsket

Chili con carne er både hadet og elsket

En klassiker som er svær at undgå, er chili con carne. En ret som på mange måder minder om en spaghetti kødsovs, blot med ris og lidt stærkere. Dog er der noget ved retten, der gør at den ikke vinder ind hos alle i lige så høj grad som en almindelig kødsovs. For en chili con carne har det med at kunne dele vandende. For det første er der de mange bønner, som man putter i, hvilket absolut ikke er noget alle er til. Dernæst er der det chili stærke element, som også gør at nogle springer over. Altså en ret som ikke altid har alle med.

Dog er der også mange som elsker chili con carne. Dette fordi der heri kan skabes en masse god smag og at det er noget helt for sig, hvis den laves ordentligt. Den er lækker kraftfuld i smagene, hvilket nogen godt kan lide. Det er altså en ret som formår både at være hadet og elsket. Nogle ville hellere foretrække en almindelig kødsovs, hvor andre foretrækker en god chili con carne med masser af det hele i, som gør den til noget helt særligt. Selvfølgelig vurdere man selv, hvordan man laver sin chili con carne og vil altid kunne lave den, så man kan lide den.

Alle har hver deres version af en chili con carne

Som med mange andre klassikere, så er chili con carne også en ret, der formår at have mange opskrifter. Den vil blive lavet forskelligt i ethvert hjem, da alle har hver deres måde at gøre det på. Dette især fordi der er mange variable i en chili con carne. Man vurdere selv mængden af bønner og hvilke bønner. Derudover kan man også variere i chili smagen og hvor stærk en chili, man vil bruge. Så er der også nogle som putter mørk chokolade i, da dette giver en dybde til en chili con carne og en ekstra god smag. Man kan gøre mange forskellige ting, hvilket gør at alle har netop deres udgave af en chili con carne. Det er også en af de gode egenskaber ved denne ret og noget, som er med til at gøre den til et hit blandt mange. Alle kan bedst lide deres egen version eller som far plejede at lave den.

Lav en kraftig og smagfuld chili con carne

Der er nogle tricks, hvis man vil have en lækker, smagfuld og kraftig chili con carne. Først og fremmest så handler det om at finde ingredienser af god kvalitet. Dernæst så skal man sørge for at give det god tid til at stå og simre, for heri ligger der utroligt meget smag. Jo længere tid jo mere smag og det kan virkelig betale sig at lade den stå nogle timer. Samt det handler om, hvad man ellers putter i, dette fx hvilke og hvor meget chili man putter i. Derudover også om man putter mørk chokolade i eller andre ting, som kan give ekstra smag. Der er flere måder at gøre det på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *