Beregning af termin er effektivt

Beregning af termin er effektivt

Børn er fantastiske, og rigtig mange mennesker drømmer om at skabe deres helt egen familie sammen med deres partner. Denne familie indeholder for de fleste minimum et barn, og mange ønsker mere en et enkelt. En graviditet er som regel forbundet med stor glæde. Det kan være, at man har ønsket at få børn i gennem længere tid, men har haft problemer af den ene eller den anden slags. Det kan også være, at det ikke var en planlagt graviditet, men at den alligevel skaber stor glæde og jubel. Når man først finder ud af, at man skal have et lille barn, så kan det være svært at vente de ni måneder, som graviditeten varer. Især hvis man har ønsket barnet i gennem længere tid. Når man har taget en graviditetstest, som viser et positivt svar, så bør man altid opsøge sin læge. Man kan dog også selv beregne terminen hjemmefra, hvis man ikke kan vente.

Sådan foregår beregning af termin

Hvis man har svært ved at vente med at få sin termin at vide, kan man med fordel prøve på selv at udregne denne. Denne gøres ved hjælp af en såkaldt terminberegner. Her skal man blot udfylde ganske få felter, og man vil derefter få oplyst, hvornår barnet melder sin ankomst. Det er dog vigtigt at understrege, at kun lægen kan give den præcise terminsdato, og den man selv beregner er kun en ca. dato. De felter, som skal udfyldes i beregneren omhandler alle kvindens cyklus. Man skal eksempelvis starte med at besvare, hvornår den første dag i den sidste menstruationsperiode var. Dernæst er det vigtigt at udfylde, hvor mange dage ens menstruationscyklus plejer at vare. Mange kvinder er dog i tvivl om spørgsmål som disse, da det ikke er noget, som man normalt holder øje med. Hvis man er i tvivl, anbefales det, at man sætter beregneren til 28 dage.

Der efter skal man svare på, hvor mange dage der typisk går fra man har ægløsning, og til menstruationen forefinder. Igen kan det være svært at svare præcist på dette spørgsmål. Her anbefales det at man skriver 14 dage, hvis man har tvivl omkring det præcis antal dage. Man skal dog være opmærksom på, at jo flere tvivlsomme data man indsætter i testen, jo mere usikkert og upræcist svar vil man få i sidste ende. Når man har udfyldt disse felter, kan man faktisk få beregnet sin terminsdato. Man kan også se, hvor mange uger man er henne i sin graviditet, og hvor mange dage fostret er. Alt afhængig af, hvilken beregner man benytter sig af, vil man skulle udfylde færre eller flere felter, før svaret kommer frem.

Alternativ beregning af termin

Der findes også andre tricks til, hvordan man kan beregne sin termin selv. Det foreslås eksempelvis at man går ud fra sin sidste menstruations første dag. Til denne lægger man så en uge, og trækker tre måneder fra. Denne metode er dog noget mere usikker, og vil typisk ikke give særligt præcise svar. Det kan dog være en acceptabel måde at finde ud af, hvornår man ca. skal være forældre. Det er dog vigtigt at understrege, at man kun får et præcist svar ved at tale med en fagperson. Diverse terminsberegnere på nettet tager nemlig ikke hensyn til andet end de data, som indsættes i beregneren. En fagperson tager også højde for kvindens krop og lignende faktorer. En terminsberegner kan altså være en sjov måde, hvorpå man kan få et praj om, hvornår ens barn kommer til verden. Desuden er det de færreste kvinder, som føder nøjagtigt på termins datoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *