Alt du skal vide om oprettelse af holdingselskab

Alt du skal vide om oprettelse af holdingselskab

Indhold udviklet i samarbejde med Hviidadvokater.dk

Har du også spekuleret på, hvorfor det er en ide at oprette et selskab, der ikke er i drift? Men der er en mening med hele konceptet om at oprette et holdingselskab, for selvom navnet antyder en selskabsform, er det nærmere et kapitalselskab, der ikke driver drift. Faktisk er det eneste formål et holdingselskab har, er at eje aktier eller anparter i et eller flere selskaber. Det er ikke momsregistreret, og der er flere fordele ved at oprette et holdingselskab allerede inden du overhovedet opretter dit driftsselskab.

Den, som stifter holdingselskabet, ejer det, og holdingselskabet ejer din driftsvirksomhed eller driftsselskab. Det kan også eje dele af driftsselskaber.

Der er både økonomiske og skattemæssige fordele ved at lade et holdingselskab eje en driftsvirksomhed, og vi forsøge at danne et overblik over de mest væsentligste. Men der er også ulemper forbundet med at have et holdingselskab til at råde over driftsselskaber, og der er nogle overvejelser man skal gøre sig, inden man uden videre opretter et holdingselskab. Når det så er sagt, så er det heller ikke ”bare lige at oprette” et holdingselskab, for man skal indbetale minimum kr. 50.000 i startkapital, enten i kroner eller tilsvarende i værdier. Sidstnævnte skal en autoriseret revisor vurdere gyldigt. Det er ofte, at fordelene vejer ulemperne ned, men det er meget individuelt, og derfor er det også meget mere sikkert at lade en professionel varetage opgaven om at analysere din situation og dit driftsselskabs fordele ved at være ejet af et holdingselskab.

Grunden til, at det er en kæmpe fordel at stifte holdingselskabet inden selve driftsselskabet, er at du kan oprette driftsselskabet under holdingselskabet. Når du har indskudt minimumskapitalen på kr. 50.000 til holdingselskabet og fået det registreret hos Erhvervsstyrelsen, så er dit holdingselskab så at sige ”aktivt”, selvom det ikke er en virksomhed i drift. Men når det er registreret, kan du oprette selskaber under det, for eksempel oprette et anpartsselskab (ApS) under dit holdingselskab. Men i stedet for at indskyde nye kr. 50.000 kroner i startkapital til dit ApS selskab, så kan du genbruge startkapitalen fra holdingselskabet. Du tager altså de selvsamme kr. 50.000 du indskød i holdingselskabet og flytter dem ind i driftsselskabet. På den måde har du i princippet sparet kr. 50.000 og fået etableret et driftsselskab samtidigt.

Når dit driftsselskab driver virksomhed og begynder at tjene penge, kan det sagtens være, at der kommer overskud i forretningen. Når du gerne vil hæve af det overskud, skal du betale skat af det, men ikke, hvis dit driftsselskab hører indunder et holdingselskab. Så hæver du det ønskede beløb gennem holdingselskabet, og det gør at der ikke er skattepligt. Du kan altså helt lovligt bruge dit holdingselskab som en personlig pengetank og samle overskud ind uden at betale skat for det.

Der er altså tale om mange penge på spil, som man kan beholde, hvis man forbereder en ordentlig virksomhedsstruktur, og det kunne uden tvivl være en god ide at overveje muligheden om at oprette et holdingselskab for at få glæde af alle de forretningsmæssige og økonomiske fordele. Vi anbefaler, at du får professionelle øjne til at kigge på din situation, og vi er mere end villige til at guide dig på vej. Du kan gennem telefon eller mail booke et uforpligtende møde med os, hvor vi vil fortælle dig om muligheder, ideer og klargøre situationen for dig. Derefter er det op til dig, om du ønsker mere hjælp. Du kan selvfølgelig også ringe eller skrive til os, hvis du spørge om noget. Vi sidder klar ved tasterne og telefonen, og vi garanterer at du kan forvente en grundig og medgørlig forklaring på dine spørgsmål. Du kan finde flere kontaktoplysninger under Menu under fanen ”Kontakt”, og her kan du også finde kontaktoplysninger til de enkelte medarbejdere direkte.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *